Knäckig hallonpaj

 
För några dagar sedan bakade jag paj åt kompisgänget som var här på spelkväll. Det här är den godaste pajen jag vet, på riktigt. Den slår alla smulpajer med hästlängder. Den är easypeasy att göra också.
 
 
 
Recept
Bär av valfri sort (jag brukar köra på blåbär, rabarber eller hallon)
150 gram smör
1 dl socker
3/4 dl sirap
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
ev maizena/potatismjöl
 
Lägg alla bär i botten av en pajform, strö över lite maizena/potatismjöl om du tror att de kommer bli rinniga i ugnen. Blanda alla andra ingredienser i en kastrull och koka ihop lite lätt. Häll/klicka/lägg degen över bären och in i ugnen i 20 min på 200 grader.
 
NOMNOM!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0