Cakepops

Det var drygt två veckor sedan jag bakade sist så ikväll har jag testat att göra cakepops! Det finns tusentals olika varianter på dessa med varierat innehåll, hölje samt dekorationer. Själv gjorde jag innehållet av kladdkaka, det yttre lagret av vit- och ljus choklad och dekorerade med två olika strössel. De blev riktigt goda men extremt söta (man kan inte vänta sig så mycket annat av kombon kladdkaka + choklad + strössel, haha). De gick bra att göra men i början hade jag lite svårt att få dem att hålla ihop och att sitta kvar på pinnen. Men gör man bollarna lite mindre så går det utmärkt. 
 
Jag gjorde alltså en kladdkaka, rullade små bollar av den, stoppade i ett halvt grillspett/blompinne (de var så långa så jag delade dem på mitten), smälte choklad, doppade bollarna med pinnarna i chokladen, ställde dem på bakplåtspapper, strödde över strössel, ställde i kylen för att svalna och trimmade sedan bottnarna från utstickande överflödig choklad.
 
Jag önskar jag hade haft några fina band att knyta runt pinnarna också, men det får bli nästa gång.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0