Kladdkaka med After Eight

Vi har haft regn, kyla och pissväder i snart en vecka, men igår kväll, kvällen innan midsommarafton, då sprack det minsann upp och blev blåhimmel och strålande sol. Sån perfekt timing. Det skulle dock inte förvåna mig om det börjar regna mitt på dagen idag ändå, för vad är en svensk midsommar utan regn liksom?
 
Nu till saken. Jag har hand om efterrätten för ikväll så jag har gjort en kladdkaka med after eight och ska servera den med vaniljglass. Den var VÄLDIGT lös, nästan rinnig, när jag tog ut den ur ugnen. Men jag litar på att receptet stämmer och hoppas på att den går till sig lite efter att ha fått stå i kylen tills ikväll.
 
 
 
 
Recept
 
150 gram smör
3 dl socker
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2ägg
2 dl vetemjöl
smör och kokos till formen
After Eight, en liten förpackning (eller en halv stor)
 
Slå på ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull (alla ingredienser ska i där sen) och låt det svalna av lite.
Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg i taget och avsluta med mjölet.
Häll i smeten i en rund (smord och bröad med kokos) form med löstagbar kant.
Grädda på 175 grader i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Ta ut kakan ur ugnen, täck den med After Eight-plattor, låt dem smälta, gör mönster i chokladen med gaffel.
 
Receptet hittade jag här.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0