Mormors romtårta

Förutom efterrätten (kladdkaka med After Eight) så gjorde jag ett komplement till sillunchen, nämligen min mormors fantastiska romtårta/röra/gegga/blandning. Den är så jäkla god så jag dör. Den var rätt populär under kvällen och gick åt väldigt snabbt kan jag lova. Dessutom så är den så himla lätt att göra, och snabbt går det också.
 
 
 
Recept
1 stort och ett litet paket Philadelphia (det blir 300+200 gram)
1 liten burk crème fraîche
2 hårdkokta ägg
1 gul lök (jag använder röd lök ist då jag tycker det passar MYCKET bättre)
salt, peppar
150-200 gram rom
1 citron till garnering (den ska pryda kanterna egentligen, men eftersom jag hade tårtan i en pajform ist för på en tallrik så sket jag i citronen)
Kex, helst lite saltare kex (jag köpte tre förpackningar kex Ica Basic)
 
Blanda Philadelphian med crème fraîchen och mosa i de hårdkokta äggen samt den finhackade löken. Salta och peppra efter smak (jag varken saltade eller pepprade, det är nog salt som det är med all rom). Platta till blandningen på en tallrik så att det liknar en tårta (eller ha det i en form som jag hade). Lägg rom ovanpå. Garnera med citronskivor runtom (om man nu som sagt inte har det i en pajform). Ät tårtan med kexen. Vi hade den ståendes mitt på bordet så fick man antingen ta lite och lägga på sin tallrik, eller äta med kexen direkt från pajformen.
 
Hur som helst, det kanske inte låter skitgott (har jag fått höra, haha) men det är helt perfekt att ha på ett midsommarbord, eller vilket annat bord som helst för den delen, haha.

Kommentarer
Postat av: Linnéa

Både ser och låter hur gott som helst! =)

2013-06-26 @ 15:06:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0