Eleganta chokladmuffins

Förra helgen testade jag att baka chokladmuffins med honung i. Jag som inte ens tycker om honung borde ha kunnat lista ut att jag inte heller skulle vara något större fan av muffinsen. De andra tyckte iaf om dem så här kommer receptet.
 
 
 
 
Recept för 12 st
 
Till själva muffinsen
150 g honung
100 g farinsocker
75 g smör
3 msk mjölk
250 g mjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakaopulver
2 ägg, vispade
 
Till glasyren
225 g florsocker
25 g kakaopulver
25 g strösocker
3 msk vatten
 
1.Värm ugnen till 150 grader. Klä en muffinsform med 12 hål med pappersformar.
 
2. Värm honung, farinsocker, smör och mjölk i en kastrull tills sockret har löst sig. Rör om och låt sedan blandningen svalna.
 
3. Sikta ned mjöl, bakpulver och kakao i en bunke. Rör samman den avsvalnade honungsblandningen med ingredienserna i bunken. Rör sendan ned äggen och rör tills smeten är jämn.
 
4. Skeda upp smeten i pappersformarna och grädda muffinsen i 25 minuter. Låt dem svalna i plåten i 5 minuter och flytta dem sedan till ett galler för att kallna.
 
5. Glasyren: Sikta ned florsockret i en bunke. Värm kakao, socker och vatten i en kastrull på låg värme tills sockret har löst sig. Låt blandningen koka upp och ta sedan genast av kastrullen från plattan. Häll blandningen på florsockret och rör allt till en jämn smet. Glasyren ska bredas på medan den är varm eftersom den snabbt stelnar.
 
6. Bred glasyren på muffinsen och dekorera.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0