Chokladcupcakes med hallongömma och vit chokladfrosting

Igår bakade jag chokladcupcakes med chokladbitar av mörk choklad i. I mitten av cupcake'sen gjorde jag en liten hallongömma med massa mosade hallon. Frostingen är smaksatt med vit choklad och jag gjorde hälften ljusrosa med vitt strössel och hälften vita med rosa strössel.
 
Receptet hittade jag här. Det jag gjorde lite annorlunda gentemot receptet är:
  • Jag blandade inte hallonen (till hallongömman) med socker, jag tog bort det sockret helt. Muffinsen i sig är redan så söt så jag tycker det är godare att bryta av med riktigt fräscha hallon.
  • Jag minskade smöret till frostingen (75 gram i receptet, jag tog typ 50) då jag inte tycker om frosting (eller smörkräm för den delen) som smakar för mycket smör.
  • Använde till frostingen cirka 70 gram vit choklad istället för 40 som det står i receptet. Det är ALDRIG fel med choklad.
  • Tog lite mer florsocker till frostingen. Vispade tills konsistensen och smaken blev bra.
I övrigt tror jag att jag följde receptet rätt bra. SÅ GOTT!!
 
 
 
 
 

RSS 2.0