Promenad i finvädret

I söndags tog vi en bakispromenad och njöt av det fina vädret, man måste ju passa på när det för en gångs skull är över 2-3 grader (det var så kallt nästan hela förra veckan, snöade till och med).
 
 
 
 

Tjejkväll

I lördags hade jag och två kompisar tjejkväll. Vi åt ost och kex, prosciuttoskinka, honungsmelon, naturchips och tryfflarna i inlägget nedan, till det drack vi lite vin och (för att inte skryta) MINA ASGODA DRINKAR. Vi hade tänkt ha en mysig tjejkväll hemma men det slutade med en tur på stan där vi dansade loss och stängde stället.
 
 
Mixa (med stavmixer) ½ dl Baccardi Razz med 1 dl frysta hallon. 
Häll i ett glas.
Fyll på med fruktsoda.
Rör eventuellt om lite så att hallonen lägger sig som ett täcke över hela glaset.
 
De är så fruktansvärt goda så det är löjligt.
 
PS. Drick inte innan ni är 18 år.

Chokladtryfflar med havssalt

För första gången i mitt liv testade jag att göra chokladtyfflar och herregud så goda de blev. Jag gjorde med mörk choklad och havssalt. De kanske inte ser så fina ut (blev lite för kladdiga för att kunna rulla riktigt bra) men smaken kompenserade för utseendet.
 
 
 

200 gram mörk choklad

2 msk smör

1 dl vispgrädde

2 msk florsocker

1 liten nypa flingsalt

 

1.       Bryt chokladen i bitar. Lägg den i en skål och tillsätt smör och grädde. Låt chokladen och smöret smälta över varmt vattenbad under omrörning.

2.       Rör i florsocker och salt. Blanda ordentligt och häll över i en skål. Ställ in i kylen i cirka 30 minuter.

3.       Klicka ut tryffelsmeten till cirka 25 valnötsstora bollar.

4.       Häll kakao på ett fat och rulla tryfflarna i den. Strö på lite flingsalt och tryck till lätt. Förvara tryfflarna svalt.

 

Smirnoff tyckte Idol var spännande

 
 

Rödbetssoppa med potatis och getost

Förra veckan gjorde vi en rödbetssoppa med potatis, getost och rostade valnötter. Herregud så gott. (Herregud så dålig mobilkamera, jag önskar mig en systemkamera).
 
 
 

6 port 

600 gr potatis
1 gul lök
100 g purjo
200 g färska rödbetor
100 g selleristjälkar
12 dl grönsaksbuljong
1/2 tsk vitpeppar
2 tsk basilika
1-2 dl grädde
1 tsk körvel (hade inte jag)
Salt efter behag

Skala o tärna potatis och rödbetor. Dela löken i bitar. Skiva sellerin. Allt kokas i buljong i 30 min. Mixa soppan slät. Krydda. Koka upp. Rör i grädde + ev körvel.

Getostkräm:
Blanda naturell yoghurt och chevre, salt och peppar och en dutt honung. Servera med bröd, honung och Rostade nötter. Jag tog valnötter.


Konstiga sovställningar - del 8

Smirnoff verkar ha utvecklat någon slags kärlek för frysen, han sover alltså med tassarna intryckt under den.

 
 

Chokladmoussetårta med panna cotta på vit choklad

Till min pojkväns födelsedagsfika så försökte jag mig på att göra en chokladmoussetårta med vitchoklad-pannacotta och kladdkakebotten (jag tycker inte om vanliga tårtor med torr sockerkaksbotten, massa grädde och marsipan). Jag misslyckades med chokladmoussen, om man ser till konsistensen. Det blev ingen mousse, det blev en rinnande soppa. Men smaken var i alla fall riktigt riktigt bra. Alla smakerna tillsammans blev hur bra som helst. Fick av min bror höra att "det smakar ju som Ben & Jerry's" och känner mig rätt nöjd med det betyget.
 
Så, jag rekommenderar er att göra den, till hundra procent! Men se till att göra något åt moussen, antingen vispa grädden rejält innan eller minska på grädden (jag är inte hundra på exakt vad det var som gick fel för mig).
 
Receptet hittar ni här.
 
 
 
 

Whiskey älskar lådor

 
 
 
 

Smoothie

Jag plockade fram min kära vän mixern och gjorde mig en god frukost bestående av fil, banan, hallon och egenplockade blåbär.
 
 
 

Katterna älskar den nya mattan

Smirnoff är nog lite kär i vår nya matta. Han antingen leker med den eller sover under den, i vilket fall så är det hans nya favoritplats i lägenheten. Häromdagen ville Whiskey också vara med och leka på mattan (kanske dock mest med Smirre som låg under mattan). 
 
 
 
 
 
 

Sega kolasnittar

För någon helg sedan så bakade jag dessa kolakakor till min pojkväns födelsedagsfika. De blev dådär supersega och helt perfekta.
 
 
Recept

Ca 40 st

100 g smör, rumsvarmt

2-3 tsk vaniljsocker

1 dl brun farinsocker

2 msk ljus sirap

½ tsk bikarbonat

2 dl vetemjöl

175 grader. Rör ner matfettet med vaniljsocker, brun farin och sirap. Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner, arbeta ihop till en deg. Dela degen i tre delar. Rulla ut varje del till en rulle, 35 cm lång. Lägg på plåt på bakplåtspapper och tryck till med gaffel. 10 min, mitt i ugnen. Skär medan de är varma.

 


Klänningsmani

Nelly.com har en massa fina saker till bra priser nu. Jag vill ha ungefär allt.
 
 
 
 

Bullar med vaniljkräm

För någon vecka sedan så bakade jag (60!!) bullar med vaniljkräm. Det är helt enkelt ett vanligt bullrecept, men istället för kanel så brer jag på marsankräm innan jag rullar ihop degen till en rulle.
 
 
 
 
 

RAYMAN Legends

Så. Himla. Bra.
 
 
 
 

Schvaaaamp

För någon helg sedan var jag, pojkvännen och svärmor ute och plockade svamp. Just när vi var redo att ge upp och åka hem så snubblade vi över svamp efter svamp, stora och fina. För att inte tala om blåbären.
 
 
 
 
 
 
 

Tittut

Kommer in i sovrummet och ser detta:
 
 
Går ut igen och kommer tillbaka för att då mötas av detta:
 
 

RSS 2.0