Chokladtryfflar med havssalt

För första gången i mitt liv testade jag att göra chokladtyfflar och herregud så goda de blev. Jag gjorde med mörk choklad och havssalt. De kanske inte ser så fina ut (blev lite för kladdiga för att kunna rulla riktigt bra) men smaken kompenserade för utseendet.
 
 
 

200 gram mörk choklad

2 msk smör

1 dl vispgrädde

2 msk florsocker

1 liten nypa flingsalt

 

1.       Bryt chokladen i bitar. Lägg den i en skål och tillsätt smör och grädde. Låt chokladen och smöret smälta över varmt vattenbad under omrörning.

2.       Rör i florsocker och salt. Blanda ordentligt och häll över i en skål. Ställ in i kylen i cirka 30 minuter.

3.       Klicka ut tryffelsmeten till cirka 25 valnötsstora bollar.

4.       Häll kakao på ett fat och rulla tryfflarna i den. Strö på lite flingsalt och tryck till lätt. Förvara tryfflarna svalt.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0